Algemene Productinformatie

– Algemene informatie:

Algemene informatie over onze betonnen producten.

Beton is een duurzaam en sterk materiaal dat al vele jaren wordt toegepast oa in de bouw. Ook als interieurproduct is beton een duurzaam en solide materiaal. Beton heeft een stoer en robuust uiterlijk en kan perfect toegepast worden in de moderne als in de landelijke of nostalgische huishoudens. Beton heeft van nature een prachtige kleurschakering en geeft hierdoor uw product een unieke uitstraling.

– Productieproces:

Onze producten van beton hebben eigenlijk bijna dezelfde samenstelling als van een betonvloer of viaduct. Het is net zo sterk en duurzaam. Alleen heeft een betonnen product van 8R BETONDESIGN een speciale nabehandeling ondergaan, waardoor het gladder en minder poreus is.
Beton is een mengsel van kiezel, zand en cement. Naast deze ingrediënten worden er ook hulpstoffen en evt. kleurpigmenten toegepast. Het mengsel (ook wel mortel genaamd) wordt gemengd met water en daarna wordt de mortel in een speciaal op maat gemaakte mal gegoten.
Na een periode van uitharden wordt het product uit de mal gehaald en vindt de nabehandeling plaats. Hierna wordt het product geïmpregneerd.
Door jarenlange ervaring hebben we unieke verdichtingsmethoden ontwikkeld waardoor ons product zeer weinig luchtbellen bevat. Hierdoor zijn onze producten sterker en harder dan de producten die op traditionele wijze zijn gestort. Ook zijn de producten minder poreus en dus ook minder vlekgevoelig.

Voordelen Beton:

 • Een degelijk en duurzaam kwaliteitsproduct wat zorgt voor een lange levensduur.
  • Hittebestendig tot 400 graden (een onderzetter wordt wel aangeraden).
  • Hard en behoorlijk krasvast.
  • Unieke eigenschappen als krimpscheurtjes, craquelé en prachtige kleurschakering.
  • Makkelijk te reinigen, hygiënisch.
  • In zeer veel kleuren toe te passen. (Indien gewenst kan de klant zelf een kleur samenstellen)
  • Gebruikerssporen geven het product een uniek doorleefd uiterlijk.

Algemene eigenschappen beton:

Beton kan gaatjes (luchtbellen) bevatten. Dit is inherent aan het product en geeft het product een uniek uiterlijk. Ook kan het blad (krimp) scheurtjes bevatten. Beton wordt nat gestort, tijdens het verhardingsproces komt warmte vrij, waardoor er tijdens het afkoelen (krimp) scheurtjes kunnen ontstaan.
Beton is kalkhoudend en hierdoor gevoelig voor vlekken. Veel mensen weten deze gebruikssporen te waarderen, het geeft het blad immers een uniek en doorleefd uiterlijk.
Probeer zo veel mogelijk het morsen van zure vloeistoffen en olie of vet te voorkomen. Mocht men toch morsen dan zo snel mogelijk het gemorste product opnemen met een (vochtige) doek of keukenrol.
We raden aan om zure vloeistoffen zo veel mogelijk boven de gootsteen in te schenken. Ook adviseren wij een snijplank te gebruiken en voor hete pannen een onderzetter.

Voor het behoud van uw product, is het belangrijk om het onderhoudsadvies, welke u ontvangt bij aankoop in acht te nemen.