Over ons

Installatie beton - 8rbeton.nl

Over 8R BETONDESIGN

8R BETONDESIGN is een klein familiebedrijf, onder leiding van Mick Bakker. Naast Mick staat zijn vrouw Sabrina. Zij houdt zich bezig met de administratie en boekhouding van het bedrijf, maar staat met evenveel enthousiasme mee te helpen in de fabriek. Zus Shanna werkt ook mee en helpt met de administratieve zaken van het bedrijf. Samen met goede vriend Peter, draait Mick de volledige productie in de fabriek. Door deze banden werkt iedereen met een grote betrokkenheid en zijn de lijntjes kort.
8R BETONDESIGN heeft de sferen van een atelier en heeft -door de voorgeschiedenis en kennis- alle disciplines van beton in huis. Of het nu gaat om traditionele massieve beton, of dun-wandig hogesterktebeton, 8R BETONDESIGN heeft alle expertise in huis!

“Je waant je in een atelier, maar je merkt al snel dat er grote producties uitkomen en dat zie je niet snel!”

Dit is een quote van een klant, waarin een groot compliment schuilgaat. Maar hoe is dit zover gekomen?

Mick Bakker is in 1994 in het vak gekomen door in de betonfabriek van zijn vader te gaan werken. Deze fabriek, Bakker Betonwaren, richt zich met name op funeraire beton. Hierin is beton ondersteunend aan natuursteen en verdwijnt dit grotendeels onder de grond.

In 2009 startte Mick het bedrijf Het Keukenblad. Op zoek naar meer uitdaging en de intentie om mooi beton te maken voor de klant en dit te laten zien aan de buitenwereld. Nog steeds beton, maar een nieuwe branche. Interieur, met als specialisatie keukenbladen.

Het Keukenblad werd hoofdleverancier van verschillende grote keuken ketens, maar bleef ook met plezier en passie de particuliere klant trouw. Een hoogtepunt was het maken van exclusieve badkamermeubels voor het W-hotel te Amsterdam.

Door de mooie resultaten en goede service kwam er steeds meer vraag naar andere producten. Zo ontstond er een lange en nauwe betrokkenheid bij De Betonfabriek, o.a. als leverancier van bijvoorbeeld betonnen tafels, tuinmeubelen en verschillende accessoires.

Al jaren deed Mick met Het Keukenblad de productie voor 8R BETONDESIGN. Als grote fabriek konden wij grotere projecten voor 8R BETONDESIGN realiseren, terwijl de atelierachtige sfeer van 8R BETONDESIGN kon blijven bestaan. Met deze samenwerking kon het assortiment nog verder worden uitgebreid met bijvoorbeeld lampenkappen en unieke wastafels.
Vanuit deze samenwerking is er per 1 juli 2017 een overname tot stand gekomen.
8R BETONDESIGN behield dus zijn atelier-achtige sferen, maar kon grote uitdagende projecten aan, door de expertise en het grootschalige van Het Keukenblad en De Betonfabriek.

Ongeveer 5 jaar geleden is Peter Rijksen, van Steenhouwerij Rijksen het team komen versterken.
Met Peter in huis, heeft 8R BETONDESIGN, precisie en expertise binnen gehaald en kan het assortiment worden uitgebreid, met ook nog natuursteen producten.

In de huidige setting van 8R BETONDESIGN werken we met ons klein gespecialiseerd team aan kleine en grote projecten. Bij deze projecten schakelen we regelmatig hulp in van één van onze partners. We hebben goede banden met verschillende ambachtslieden, waardoor bijna alles mogelijk is.

Beton blokken grijs - 8rbeton.nl